x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi restricții pentru turci, după ce populația a folosit artificii tehnice pentru a se conecta la Twitter

Noi restricții pentru turci, după ce populația a folosit artificii tehnice pentru a se conecta la Twitter

22 Mar 2014   •   17:11
Noi restricții pentru turci, după ce populația a folosit artificii tehnice pentru a se conecta la Twitter

Turcii se confruntau sâmbătă cu noi dificultăţi în a accesa internetul, după ce guvernul a blocat în urmă cu două zile accesul la Twitter, transmite Reuters.

Twitter a fost blocat joi seară, la câteva ore după ce Erdogan a promis să "elimine" acest serviciu. În replică, Uniunea Europeană şi Departamentul de Stat al SUA au denunţat la unison această măsură, apreciind că subminează democraţia şi libertatea de exprimare.

Turcii care au încercat să acceseze Twitter după aceasta erau redirecţionaţi către o pagină de internet pe care apărea o decizie judecătorească potrivit căreia a fost implementată o "măsură de protecţie" ce blochează site-ul. Însă mulţi au reuşit să ocolească interdicţia, prin folosirea unor reţele private virtuale (VPN) sau prin modificarea sistemului de nume de domeniu (DNS), disimulând practic locaţia geografică a computerelor lor.

Totuşi, sâmbătă, computere pe care au fost instalate DNS-uri "populare" pentru a evita măsura restrictivă nu mai puteau accesa internetul deloc. "Aparent şi serverele alternative DNS au fost blocate în Turcia. Noi setări au început să circule", a scris un utilizator de Twitter. Până la ora difuzării ştirii nu a fost făcut niciun anunţ oficial.

×
Subiecte în articol: restricţii turcia twitter interzis