x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reuniune a miniştrilor europeni la Bruxelles în scandalul cărnii de cal

Reuniune a miniştrilor europeni la Bruxelles în scandalul cărnii de cal

de Daniel Ionaşcu    |    12 Feb 2013   •   18:17
Reuniune a miniştrilor europeni la Bruxelles în scandalul cărnii de cal

Scandalul cărnii de cal continuă: miercuri va avea loc la Bruxelles o reuniune a miniştrilor agriculturii pentru discutarea "măsurilor necesare" la nivelul Uniunii Europene, a anunţat luni preşedinţia irlandeză.

"Miniştrii vor discuta împreună cu Comisia Europeană (...) toate măsurile necesare pentru tratarea problemei într-o manieră completă", a indicat într-un comunicat Irlanda, care deţine preşedinţia rotativă a UE în primele şase luni ale acestui an.
La amiază, Stephane Le Foll, ministrul francez al Agriculturii, a anunţat că deja convenise cu omologul său britanic asupra unei reuniuni spre sfârşitul săptămânii.
De asemenea, Simon Coveney, ministrul irlandez al Agriculturii, a anunţat că a convocat o întâlnire la Bruxelles împreună cu Tonio Borg, comisarul european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, şi cu miniştrii "competenţi".

Franţa a anunţat între timp întărirea controalelor. Irlandezii au mai spus că problema cărnii de cal inscripţionată drept "vită" va înscrisă în programul consiliului miniştrilor europeni ai agriculturii, programat pe 25 februarie la Bruxelles.

Carnea de cal nu constituie o criză sanitară, a anunţat şi Comisia Europeană, completând că e doar o problemă de etichetaj.

×
Subiecte în articol: scandal carne de cal