x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe REVOLTĂ într-o închisoare din Indonezia. Cinci persoane au fost ucise, zeci de terorişti au EVADAT

REVOLTĂ într-o închisoare din Indonezia. Cinci persoane au fost ucise, zeci de terorişti au EVADAT

12 Iul 2013   •   08:37
REVOLTĂ într-o închisoare din Indonezia. Cinci persoane au fost ucise, zeci de terorişti au EVADAT

Cinci persoane au fost ucise şi alţi 100 de deţinuţi au reuşit să evadeze şi se află în prezent în libertate în urma unei revolte în masă, ce a izbucnit joi seara într-un penitenciar din Indonezia. Potrivit Poliţiei,închisoarea se află în continuare sub controlul deţinuţilor.

"Cinci persoane şi-au pierdut viaţa: trei deţinuţi şi încă doi angajaţi ai penitenciarului. Nu am reuşit încă să preluăm controlul total asupra închisorii", a declarat pentru AFP Heru Prakoso, purtător de cuvânt al provinciei Sumatra-Nord (nord-vest). Oficialul a mai spus că o sută de deţinuţi, printre care "terorişti", au reuşit să fugă din închisoare şi se află încă în libertate.

Deţinuţii din închisoarea Tanjung Gusta din Medan, capitala provinciei Sumatra-Nord, s-au răsculat joi seara pentru a protesta împotriva unei pene de curent care a afectat de dimineaţă închisoare suprapopulată.

Lipsa de electricitate a blocat în totalitatea distribuirea apei, ce este extrasă din puţuri cu pompe, făcând imposibilă îmbăierea necesară (abluţiunea) înaintea rugăciunii în această perioadă sacră a Ramadanului. Penitenciarul adăposteşte 2.600 de prizonieri, deşi este prevăzut pentru cel puţin 500 de persoane, conform presei locale.

Deţinuţii au dat foc unor clădiri de birouri de pe teritoriul închisorii şi au luat ostatici angajaţi ai penitenciarului. În agitaţia creată, aproximativ 150 dintre ei au reuşit să evadeze.

În acelaşi timp, agenţiile AP şi Ria Novosti au relatat că aproximativ 200 de deţinuţi, dintre care 20 erau condamnaţi pentru acţiuni teroriste, au evadat din închisoarea din Sumatra, unde 15 angajaţi, printre care gardieni sunt sechestraţi.

×