x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoluție în industria cărnii de porc. Autoritățile impun teste de miros

Revoluție în industria cărnii de porc. Autoritățile impun teste de miros

26 Noi 2019   •   14:20
Revoluție în industria cărnii de porc. Autoritățile impun teste de miros

Guvernul olandez intenționează să diminueze industria cărnii de porc din cauza noxelor emise în atmosferă. Autoritățile oferă 151 de euro/cap pentru reducerea efectivului. Fermele de porci care provoacă mai multă mizerie au cele mai mari șanse să primească subvenții, relatează bloomberg.com.

Instituțiile olandeze intenționează să introducă teste de miros, astfel încât efectivele de porcine care provoacă cea mai mare neplăcere vor primi plăți compensatorii pentru reducerea numărului acestora sau chiar închiderea activității. 

Încă de la începutul acestei săptămâni, fermierii din unele regiuni ale țării pot începe să-și depună dosarele pentru primirea subvențiilor, după cum a transmis Ministerul Agriculturii. 

Autoritățile sunt obligate, printr-o hotărâre judecătorească, să reducă emisiile de azot în atmosferă, fiind statul european cu cele mai multe efective de vaci și porci raportat la suprafața terestră. Este motivul pentru care administrația a decis scăderea limitelor maxime de viteză pe autostradă și reducerea  numărului de porcine, ca prime măsuri luate în acest sens.

"Ne confruntăm cu o sarcină importantă: să facem ca industria de porci să fie mai durabilă în viitor. Pentru fermierii care continuă această activitate vom implementa de la începutul anului 2020 o măsură care vizează inovația și reducerea emisiilor”, a declarat Carola Shouten, ministrul olandez al agriculturii.

Fermele de porci vor fi clasificate pe o scară de miros, iar cele care au scorul cel mai mare vor trebui să solicite subvenție de încetare a activității. Ajutorul va fi disponibil numai pentru zonele cu o densitate ridicată a animalelor, acestea aflându-se în estul și sudul țării.

Olanda este al doilea cel mai mare exportator agricol din lume, după SUA, iar agricultura este cel mai mare contribuitor la nivelul emisiilor de azot. Guvernul va plăti agricultorilor până la 151 de euro pentru fiecare porc rămas, în regiunile din sud, în timp ce fermieii din est vor primi 52 de euro pentru fiecare porc la care renunță, a declarat agenția pentru întreprinderi din această țară. După ce se va încheia perioada de înregistrare, pe 15 ianuarie, fermierii eligibili pentru subvenții vor avea opt luni la dispoziție să scape de porci și să curețe gunoiul de grajd.

 

×
Subiecte în articol: carne de porc