x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "În România există baze de pregătire a revoluţionarilor, create de americani!”. Vezi cine spune asta şi despre cine afirmă că se pregăteşte în aceste baze

"În România există baze de pregătire a revoluţionarilor, create de americani!”. Vezi cine spune asta şi despre cine afirmă că se pregăteşte în aceste baze

de Istvan Deak    |    15 Oct 2012   •   18:10
"În România există baze de pregătire a revoluţionarilor, create de americani!”. Vezi cine spune asta şi despre cine afirmă că se pregăteşte în aceste baze
Sursa foto: AFP

Tabere de pregătire în România, pentru revoluţionarii care vor răsturna regimul lui Vladimir Putin. Atentate şi implicarea lumii interlope în atacuri criminale şi provocarea de dezordini sociale în marile oraşe ale Federaţiei Ruse. Nu este un scenariu de film made in Bollywood, ci "realitatea” prezentată de un documentar-anchetă, difuzat de unul dintre cele mai importante canale tv de la Moscova. "Dezvăluirile” din documentarul "Anatomia unui protest 2”, au fost preluate de mai multe publicaţii ruseşti.

Postul rus de televiziune NTV a difuzat filmul documentar în care susţine că instructori din România şi Lituania au organizat mitingurile de proteste din Rusia, care au avut loc după alegerile parlamentare şi prezidenţiale, relatează Unimedia.info. Astfel, se pare că (n.red. – susţine NTV) pe teritoriul României există centre/tabere în care au loc pregătiri intense ale activiştilor care trebuie să realizeze în Rusia "Revoluţia colorată”, cu aluzie la "revoluţiile portocalii” care au avut loc în Georgia şi Ucraina, în urmă cu aproape opt ani, comentează şi basarabeni.ro.

Filmul sugerează că protestele de tipul "Marşului milioanelor", organizat de opoziţia rusă la Moscova au fost organizate, planificate şi finanţate pe banii americani şi în special georgieni.

Finanţarea
Potrivit realizatorilor documentarului "Anatomia protestului 2”, coordonatorul şi persoana prin care liderii opoziţiei ruse (printre care liderul mişcării de opoziţie rusă "Frontul de Stângă", Serghei Udalţov) primesc finanţarea este şeful Comitetului Parlamentului georgian pentru Securitate, Ghivi Targamadze.
Într-o secvenţă video filmată cu camera ascunsă, persoana care seamănă cu Serghei Udalţov roagă o altă persoană, care seamănă cu Ghivi Targamadze să-l ajute cu finanţarea unor baze a susţinătorilor opoziţiei ruse, care în continuare vor organiza mitingurile de protest ca să dea jos guvernarea actuală de la Moscova. Pretinsul Ghivi Targamadze îi răspunde că instructori pentru pregătirea protestatarilor "profesionişti" pentru mitingurile de protest vor fi aduşi din România şi Lituania. "Cred că dacă vor fi destul de mulţi oameni (susţinători ai opoziţiei ruse, - n.r.), vom aduce cât mai curând posibil instructori lituanieni şi români. După care ne vom gândi ce să facem în interiorul Rusiei", spune Ghivi Targamadze în secvenţe video.

Antrenaţi cu regularitate
"Bazele de pregătire a revoluţionarilor în România şi Lituania există demult. Acestea au fost create de americani pentru a-i pregăti pe tineri în teoria acţiunilor de protest şi tactica luptelor stradale", afirmă autorii reportajului. Potrivit acestora, "tinerii ruşi pleacă cu regularitate la bazele din România şi Lituania".

Ulterior, şeful Comitetului Parlamentului georgian pentru Securitate, Ghivi Targamadze, a infirmat orice implicare în acţiunile de protest a opoziţiei ruse şi a declarat că nu s-a întâlnit cu liderul mişcării de opoziţie rusă, "Frontul de Stânga", Serghei Udalţov.

×
Subiecte în articol: Rusia baze de pregatire Vladimir Putin