x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rex Tillerson: Washingtonul va continua să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră

Rex Tillerson: Washingtonul va continua să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră

02 Iun 2017   •   19:13
Rex Tillerson: Washingtonul va continua să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră
Sursa foto: Flickr

Statele Unite ale Americii (SUA) vor continua să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră, a dat asigurări vineri secretarul de stat american, Rex Tillerson, la o zi după anunţul preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din acordul de la Paris privind climatul, relatează AFP. 

''Cred că este important ca toată lumea să recunoască faptul că SUA au un bilanţ fantastic în termeni de reducere a emisiilor noastre de gaze cu efect de seră. Este ceva de care noi putem fi mândri'', a declarat Tillerson într-o scurtă declaraţie de presă la Departamentul de Stat. 

''Aceasta s-a făcut fără acordul de la Paris'', semnat în decembrie 2015 de către 195 de ţări, a afirmat Tillerson. ''Nu cred că ne vom schimba eforturile pentru a reduce aceste emisii în viitor'', a adăugat el, cerând comunităţii internaţionale ''să menţină acest lucru în perspectivă''. 

Foarte discretul şef al diplomaţiei americane, care înainte de 31 decembrie a fost PDG al gigantului petrolier ExxonMobil, este cunoscut că s-ar fi opus retragerii SUA din acordul de la Paris. Potrivit AFP, Tellerson era vizibil absent joi la Casa Albă în timpul alocuţiunii preşedintelui Donald Trump.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: rex tillerson washington