x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rezultate ALEGERI FRANȚA. Primele estimări

Rezultate ALEGERI FRANȚA. Primele estimări

07 Mai 2017   •   19:59
Rezultate ALEGERI FRANȚA. Primele estimări

Conform sondajelor efectuate în timpul desfăşurării turului doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, centristul Emmanuel Macron ar avea un avans considerabil în faţa liderei extremei drepte, Marine Le Pen, relatează postul belgian RTBF, citat de agenţia DPA.

Potrivit acestui post de radio-TV, Macron are peste 60%. RTBF nu a oferit detalii despre sondajele la care face referire.

Acelaşi post belgian a publicat şi în timpul primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, desfăşurat pe 23 aprilie, rezultate ale sondajelor cu câteva ore înaintea închiderii urnelor.

Publicarea unor astfel de sondaje în ziua alegerilor înaintea închiderii secţiilor de votare este interzisă în Franţa.

Rata prezenţei la urne în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, în care se confruntă centristul Emmanuel Macron şi lidera extremei drepte, Marine Le Pen, era la ora locală 17:00 de 65,3%, sub procentul de 71,96% înregistrat la aceeaşi oră în turul doi de scrutin din anul 2012, a anunţat Ministerul de Interne francez.

Procentul prezenţei la vot este inferior şi celui înregistrat pe 23 aprilie, în primul tur, când a fost la ora 17:00 de 69,42%.

Conform unei estimări a unui institut de sondare a opiniei publice, rata prezenţei la vot în momentul închiderii urnelor va fi de aproximativ 75%.

Prezenţa la vot este de asemenea sub cea înregistrată la ora 17:00 în turul doi al alegerilor prezidenţiale din anii 2007 şi 2002, când procentele au fost de 75,1% şi respectiv 67,6%.

Secţiile de votare se închid la ora locală 19:00 în localităţile mici şi o oră mai târziu la Paris şi în celelalte oraşe mari.
 

×
Subiecte în articol: emmanuel macron