x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Richard Cheney, spitalizat

Richard Cheney, spitalizat

de Mihaela Matachita    |    23 Feb 2010   •   00:00

Fostul vicepreşedinte american Richard Cheney (69 de ani), care a avut în trecut numeroase probleme cardiace, a fost spitalizat din cauza unor dureri în piept, a anunţat biroul acestuia, citat de AFP.

Veteranul  republican, care susţine cu fermitate bilanţul fostei administraţii George W. Bush, a fost internat la Spitalul Universitar George Washington din capitala americană, starea sa fiind stabilizată. Potrivit postului de televiziune american NBC, fostului vicepreşedinte i-a fost făcută o angiografie pentru ca medicii să poată vedea care este starea arterelor coronariene, rezultând că pacientul are nevoie de îngrijiri suplimentare.
Cheney, care a făcut în trecut patru crize cardiace în trecut, a fost suspus unui pontaj coronarian cvadruplu în 1988. El poartă un stimulator cardiac şi un defibrilator.


OMUL DIN CULISE

Contrar fostului preşedinte George W.Bush, al cărui om din umbră era, Cheney a fost foarte prezent pe scena politică după ce a părăsit puterea. Chiar acum opt zile, acest arhitect al "războiului împotriva terorismului" a reiterat, la televiziune, că este în continuare susţinătorul folosirii "tehnicilor de interogare brutale" teroriştilor. Joi, la o conferinţă a reprezentanţilor conservatori, Cheney a apreciat că anul "2010 va fi un an mare pentru republicani" şi a adăugat că Barack Obama va fi "preşedinte de un singur mandat". Cât timp a fost membru al administraţiei, Cheney s-a ţinut la distanţă de "lumea reflectoarelor", preferând acţiunea de culise, prin intermediul contactelor sale privilegiate cu preşedintele şi cu reţeaua de "susţinători" repartizaţi în funcţii-cheie în cadrul Guvernului.


ŞOIMUL
Lider al curentului neoconservator, Cheney a fost considerat de mediile politice unul dintre cei mai puternici vicepreşedinţi din istoria Statelor Unite. El a intrat în politică în 1969, în timpul administraţiei Richard Nixon. A avansat rapid, devenind, în mandatul preşedintelui Gerald Ford, secretar general al Casei Albe, după care a ajuns congresmen, revenind în administraţie ca secretar al Apărării, în timpul mandatului preşedintelui George W. Bush. Ales în 2000 cu George W. Bush, a devenit foarte repede omniprezent la Casa Albă. În timpul atentatelor de la 11 septembrie 2001, a preluat conducerea operaţiunilor, cât timp George W. Bush era în drum spre capitală.

×
Subiecte în articol: externe