x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Richard "Inimă de Leu" n-a murit din cauza unei sageti otravite. Ce arata analizele făcute inimii legendarului rege

Richard "Inimă de Leu" n-a murit din cauza unei sageti otravite. Ce arata analizele făcute inimii legendarului rege

03 Mar 2013   •   00:17
Richard "Inimă de Leu" n-a murit din cauza unei sageti otravite. Ce arata analizele făcute inimii legendarului rege

Inimia mumificată a lui regelui Richard I, supranumit şi "Inimă de Leu" a fost supusă unei analize amănunţite de către experţii care au încercat să determine cu exactitate atât cauza morţii acestuia, cât şi metodele care s-au folosit la conservarea respectivului organ, informează BBC. Când monarhul britanic a murit, în 1199, inima lui a fost îmbălsămată şi îngropată separat de restul trupului. Starea bună de conservare a organului nu le-a dat specialiştilor posibilitatea de a oferi informaţii precise cu privire la cauza decesului, însă echipa de cercetători negat ipoteza potrivit căreia Richard I ar fi fost ucis de o săgeată otrăvită.
  
Rămăşiţele inimii, acum doar o pudră de culoare maronie, care au fost închise într-o cutiuţă, au fost descoperite în secolul al XIX-lea, în timpul unor săpături, însă până acum nu au fost studiate în detaliu.
  
Pentru a obţine cât mai multe date, specialiştii au întreprins mai multe teste biologice. "Am recurs la acelaşi tip de analiză pe care am fi făcut-o la orice alt cadavru exhumat din motive judiciare", a spus doctorul Philippe Chalier, specialist de medicină legală la spitalul universitar Raymond Poincare din Franţa. Astfel s-au realizat examinări microscopice şi analize toxicologice şi una cu polen, care au stabilit că ipoteza otrăvirii nu este reală.
  
Citeste articolul complet, aici.

×
Subiecte în articol: richard inima de leu analize inima rege