x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Robert Mugabe a evitat să-şi dea demisia în discursul de duminică

Robert Mugabe a evitat să-şi dea demisia în discursul de duminică

20 Noi 2017   •   13:44
Robert Mugabe a evitat să-şi dea demisia în discursul de duminică

Veteranii de război din Zimbabwe au afirmat că preşedintele statului, Robert Mugabe, a schimbat discursurile pentru a evita anunţarea demisiei, în timpul unei adresări televizate, duminică seară, în condiţiile în care naţiunea cere plecarea lui, scrie The Guardian.

Robert Mugabe, în vârstă de 93 de ani, a primit ca termen limită ziua de luni pentru a-şi anunţa demisia din funcţia de conducător al statului. În caz contrar, acesta va fi pus sub acuzaţie, după ce parlamentarii se reîntâlnesc marţi.

Discursul pe care l-a avut duminică nu s-a referit prea mult la concesii substanţiale referitoare la criticile sale, la zecile de mii de oameni care îi cer demisia sau la comandanţii armatei care au condus preluarea militară de săptămâna trecută. În schimb, acesta a cerut compatrioţilor să evite “amărăciunea sau răzbunarea care nu ne va face mai buni”.

Mai mulţi comandanţi seniori au stat alături de Mugabe în timpul discursului. Generalul care a condus preluarea de săptămâna trecută, Constantino Chiwenga, întorcea paginile preşedintelui pe măsură ce acesta vorbea.

Luni, Robert Mugabe a acceptat să-şi înainteze demisia, urmând să facă şi un anunţ oficial în acest sens, potrivit unei surse oficiale citate de CNN. Scrisoarea sa de demisie a fost deja redactată, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: robert mugabe zimbabwe demisie