x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Robert Mugabe a ignorat termenul limită impus

Robert Mugabe a ignorat termenul limită impus

21 Noi 2017   •   10:06
Robert Mugabe a ignorat termenul limită impus

Robert Mugabe va fi scos din biroul lui de către Parlament, dacă refuză să demisioneze din funcția de președinte în zilele următoare, în condițiile în care criza politică declanșată de ocupația militară în Zimbabwe a trecut într-o a doua săptămână, scrie The Guardian.

Președintelui în vârstă de 93 de ani i s-a oferit ca termen limită ziua de luni pentru a demisiona din funcția de șef al statului, în caz contrar acesta va fi pus sub acuzare în întâlnirea parlamentară de marți. Cu toate acestea, Mugabe a ignorat termenul limită și a convocat o întâlnire în cabinetul său, marți, 9am. Într-o înștiințare,

trimisă de către secretarul său, se cere ca toți miniștrii să fie prezenți.

Comandantul armatei care a preluat puterea săptămâna trecută, Constantin Chiwenga, a ținut o conferință de presă în care a menționat consultări viitoare cu „excelența sa, președintele Robert Mugabe” într-o atmosferă de respect reciproc.

Chiwenga a afirmat că fostul vice-președinte, Emmerson Mnangagwa, a cărui destituire a declanșat ocupația militară, se va întoarce în Zimbabwe în scurt timp, fiind în legătură cu președintele Robert Mugabe.

Într-un proiect de punere sub acuzare lansat de Partidul Zanu-PF se arată că președintele Mugabe a fost „o sursă de instabilitate”, care a arătat lipsă de respect în raport cu legile și este vinovat pentru picajul economic în care țara s-a aflat în ultimii 15 ani.

×