x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Robert Reich îl acuză pe Donald Trump că încearcă să pornească un război civil

Robert Reich îl acuză pe Donald Trump că încearcă să pornească un război civil

16 Aug 2017   •   15:18
Robert Reich îl acuză pe Donald Trump că încearcă să pornească un război civil
Sursa foto: Picasa

Donald Trump “încearcă să înceapă un război civil”, conform fostului secretar al muncii din Statele Unite ale Americii, Robert Reich, după declaraţiile preşedintelui SUA referitoare la atacul din Charlottesville, scrie The Independent.

Robert Reich îl acuză pe Donald Trump că licenţiază violenţa ca o “strategie politică” şi incită la conflict între alegătorii săi albi, social conservatori şi toţi ceilalţi. 

Declaraţiile vin după ce fostul mogul imobiliar a învinuit “ambele părţi” pentru violenţele din Virginia, care au avut loc în weekend. Preşedintele SUA s-a răzgândit, în ceea ce priveşte declaraţiile, după ce fosta conferinţă de presă organizată a fost criticată de întreaga alba pentru că preşedintele nu a condamnat naţionaliştii albi. În cele din urmă, Donald Trump a spus reporterilor că toţi cei care au venit cu arme la demonstraţie ar trebui să împartă vina.

“Scopul lui Trump nu a fost niciodată să promoveze armele sau supremaţia albă sau să alimenteze atacurile către presă şi stânga. Acestea pot fi mijloace, însă scopul este să-şi construiască şi să-şi fortifice puterea. Şi să rămână la putere chiar dacă se află că a complotat cu Rusia pentru a obţine puterea”, a scris Robert Reich pe website-ul său.

Violenţele din Virginia au izbucnit în urma ciocnirilor dintre cei care se opun demontării unei statui a generalului Confederaţiei din timpul Războiului Civil Robert E Lee, dintr-un parc local, şi contra-protestatarii. 

×