x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rodrigo Duterte a cerut soldaţilor să împuşte femeile rebele în vagin

Rodrigo Duterte a cerut soldaţilor să împuşte femeile rebele în vagin

13 Feb 2018   •   11:38
Rodrigo Duterte a cerut soldaţilor să împuşte femeile rebele în vagin

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a fost catalogat drept misogin şi “macho-fascist”, după ce a ordonat soldaţilor să împuşte femeile rebele în vagin, scrie The Guardian.

Într-un discurs faţă de peste 200 de foşti soldaţi comunişti în Malacanang, săptămâna trecută, preşedintele din Filipine a dat o directivă în legătură cu luptătoarele de gherilă.

“Există un nou ordin din partea primarului, << Nu vă vom omorî. Doar vă vom împuşca în vagin >>”, a spus Duterte. În plus, preşedintele Duterte a mers mai departe şi a afirmat că fără vagin, femeile devin “inutile”.

Duterte a menţionat cuvântul visayan “bisong”, care înseamnă “vagin”, în mod repetat în timpul discursului, deşi a fost ulterior cenzurat din transcriptul oficial. Cu toate acestea, remarcile preşedintelui au fost înregistrate, în timp ce stârneau râsete în public.

Remarcile preşedintelui au stârnit furia organizaţiilor pentru drepturilor omului şi al grupurilor pentru apărerea femeilor din regiune.

“Aceasta este doar ultima dintr-o serie de declaraţii misogine, deranjante şi degradante despre femei”, a spus cercetătorul de la Human Rights Watch din Filipine, Carlos H Conde.

 

×