x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rodrigo Duterte recunoaște că a aprobat ucideri extrajudiciare

Rodrigo Duterte recunoaște că a aprobat ucideri extrajudiciare

28 Sep 2018   •   11:49
Rodrigo Duterte recunoaște că a aprobat ucideri extrajudiciare

Președintele Rodrigo Duterte a recunoscut, pentru prima dată, că a autorizat ucideri extrajudiciare, ca parte a războiului său împotriva drogurilor în Filipine, notează The Guardian

Duterte a făcut afirmația în timpul unui discurs la palatul prezidențial, joi, când a provocat direct pe oricine îi critică modul în care conduce țara. „Am spus armatei, care este vina mea? Am furat vreun peso?”, a spus Duterte. „Singurul meu păcat este reprezentat de uciderile extrajudiciare.”
Duterte a vorbit și în trecut de existența uciderilor extrajudiciare, însă a negat că ar fi sponsorizate de stat. Această recunoaștere a rolului său în moartea a mii de persoane ar putea să ofere mai multă greutate investigației preliminare a Curții Penale Internaționale (CPI). 
CPI a confirmat că anchetează afirmațiile privind cărora Duterte a comis crime împotriva umanității în cadrul războiului său brutal împotriva drogurilor, în luna martie. Ca răspuns, Duterte a anunțat că retrage Filipine din Statutul de la Roma, care oferă legitimitate Curții Penale Internaționale pentru a investiga țara. 

×