x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roger Waters şi-a adaptat “Zidul” la protestele bulgare

Roger Waters şi-a adaptat “Zidul” la protestele bulgare

01 Sep 2013   •   18:57

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, care a oferit un spectacol grandios la Bucureşti la 28 august, şi-a exprimat vineri la Sofia, cu ocazia spectacolului său "The Wall", susţinerea pentru manifestaţiile antiguvernamentale care se desfăşoară începând cu luna iunie.

Sloganul manifestanţilor "Demisia" a apărut în limba bulgară pe peretele simbolic al spectacolului în timpul piesei "Mother", în special ca răspuns la versul "Mother, should I trust the Government?" (Mamă, să am încredere în Guvern?").
Publicul a reacţionat imediat, scandând la rândul său "Demisia". De asemenea, aplauzele de la sfârşitul spectacolului la care au asistat peste 40.000 de persoane, pe stadionul Vassil Levski din Sofia, au fost însoţite de această scandare.

Manifestanţii se adună zilnic, de peste două luni, la Sofia pentru a solicita demisia Guvernului lui Plamen Orecharski susţinut de stânga. Deşi numărul protestatarilor a scăzut substanţial în luna august din cauza vacanţelor, aceştia au promis să se adune din nou în număr mare, începând cu data de 4 septembrie, odată cu reluarea activităţii parlamentare.


×
Subiecte în articol: concert roger waters bulgaria