x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma vrea să interzică mașinile diesel

Roma vrea să interzică mașinile diesel

28 Feb 2018   •   14:32
Roma vrea să interzică mașinile diesel

Roma, unul dintre cele mai aglomerate orașe din Europa și casa a sute de monumente amenințate de poluare, plănuiește să interzică mașinile diesel în centrul orașului începând cu anul 2024, spune primarul orașului, scrie The Guardian.

Virginia Raggi a anunțat decizia printr-o postare pe pagina sa de Facebook, marți. „Dacă vrem să intervenim serios, trebuie să avem curajul să adoptăm măsuri puternice”, scrie aceasta.

Comentariile sale au venit după o decizie asemănătoare luată de Germania, prin care orașele pot interzice mașinile diesel.

Aproximativ două treimi din cele 1.8 milioane de mașini vândute în Italia, anul trecut, au fost diesel, potrivit datelor furnizate de industria automobilelor.

Roma nu are nicio industrie majoră, așa că aproximativ tot aerul poluat din capitala Italiei este cauzat de mașini.

Orașul a încercat în mai multe rânduri să interzică mașinile vechi, care poluează mult, în zilele în care poluarea a atins niveluri alarmante. De asemenea, autoritățile din Roma au încercat să reducă poluarea prin permiterea pe șosele a mașinilor prin rotație, în funcție de numărul de înamtriculare: par și impar.

Pe lângă probleme de sănătate cauzate, poluarea de la motoarele diesel a cauzat mai multe distrugeri monumentelor antice din Roma. Potrivit unui studiu publicat anul trecut de Ministerul Culturii, 3.600 de monumente din piatră și 60 de statui din bronz riscă deteriorări serioase din cauza aerului poluat.  

×
Subiecte în articol: roma masini diesel