x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român, erou la New York: A salvat un copil de la moarte

Român, erou la New York: A salvat un copil de la moarte

02 Oct 2009   •   00:00
Român, erou la New York: A salvat un copil de la moarte

Un imigrant român din New York a devenit eroul oraşului, după ce a salvat un copil dintr-un bloc cuprins de flăcări. Incidentul a avut loc miercuri, când un bloc din cartierul în care locuieşte românul a fost cuprins de flăcări. Horia Creţan n-a stat nici o clipă pe gânduri: s-a repezit pe scara de incendiu să-i ajute pe locatari.





"Am auzit ţipete care veneau de sus. Când m-am uitat, nu se vedea nimic, era prea mult fum. Şi cred că pur şi simplu... am băgat viteză", a declarat românul.

Românul a spart geamurile şi a pătruns într-o cameră plină de fum, unde zăcea un băieţel de patru ani. L-a scos afară, ajutat şi de pompierii sosiţi între timp la faţa locului, şi nu s-a liniştit până n-a fost sigur că băiatul respiră.

Creţan a coborât apoi cu copilul în braţe, având grijă să-l protejeze de ploaia de cioburi. Copilul este acum în spital iar medicii spun că se va face bine, anunţă Antena3.

În luna august, un alt român a fost în atenţia presei americane datorită faptelor sale eroice. El a salvat de la înec două femei şi doi copii. Dan Florin Peteanu a văzut cum o maşină s-a prăbuşit într-un pârâu şi, fără să stea pe gânduri, a sărit în ajutorul oamenilor. Încidentul s-a petrecut în statul american Kansas.(V.A.)

×
Subiecte în articol: diaspora