x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român, reținut pentru uciderea unei jurnaliste bulgare de investigații

Român, reținut pentru uciderea unei jurnaliste bulgare de investigații

10 Oct 2018   •   10:00
Român, reținut pentru uciderea unei jurnaliste bulgare de investigații

Poliția bulgară a reținut pentru 24 de ore un cetățean român de origine ucraineană și îi verifică alibiul, în cadrul anchetei privind asasinarea jurnalistei de investigații Victoria Marinova, găsită moartă într-un parc din orașul Ruse, a anunțat, ieri după-amiază, agenția Reuters. Șeful Poliţiei din Ruse a spus că, deocamdată, românul nu este suspect de crimă. Anterior, agenția AP citase postul național de radio din Bulgaria, care anunța că „un cetățean român cu pașaport emis în Republica Moldova” a fost arestat de poliție.

„Avem în arest o persoană al cărei alibi îl verificăm, dar pentru moment nu avem un suspect concret. Continuăm să lucrăm în această privinţă”, a declarat, ieri, şeful poliţiei regionale din oraşul Ruse, Teodor Atanasov, citat de Reuters și AFP. El a mai precizat că este vorba despre „un cetăţean român”. Pe lângă verificarea alibiului, poliţiştii comparau şi probele ADN ale românului cu cele prelevate de la locul crimei. Românul a intrat în atenţia anchetatorilor din Ruse, după ce, în ultimele zile, a fost observat de oameni în timp ce se plimba prin oraş, fără direcţie sau un scop anume. Mai multe persoane au reclamat la poliție comportamentul bizar al cetățeanului român. Victoria Marinova (30 de ani), care era reprezentant administrativ şi prezentatoare la postul local „TVN Ruse”, a murit după ce a fost lovită, strangulată şi violată. Cadavrul său a fost descoperit, sâmbătă, într-un parc din oraşul Ruse, aproape de malul Dunării. Anchetatorii încearcă să afle mobilul asasinatului, fără a exclude o posibilă legătură cu activitatea profesională a victimei. Jurnalista a fost ucisă, după ce anchetase cazuri cu iz de corupție guvernamentală. La ultima ediţie a emisiunii sale din 30 septembrie, Marinova a difuzat o convorbire cu doi jurnalişti de investigaţii: Dimitar Stoianov din Bulgaria şi Attila Biro din România, care întreprind o anchetă în legătură cu bănuielile de fraudă în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicaţi oameni politici și de afaceri.

„Mai multe persoane sunt suspectate în acest caz. Poliţia analizează şi posibilitatea ca autorul asasinatului să fi fugit în România”.

Site-ul „Monitor.bg”

×
Subiecte în articol: roman retinut crima bulgaria