x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românca Magda Popeanu a fost aleasă consilier municipal în Montreal

Românca Magda Popeanu a fost aleasă consilier municipal în Montreal

de Mediafax    |    07 Noi 2013   •   18:58
Românca Magda Popeanu a fost aleasă consilier municipal în Montreal

Românca Magda Popeanu a fost aleasă în funcţia de consilier în districtul Côte-des-Neiges din Montreal, în provincia canadiană Quebec, în urma alegerilor de duminică.

Membră a partidului Projet Montreal, Popeanu a obţinut 1.953 de voturi (respectiv 30,86 la sută) din totalul de 6.485 de sufragii exprimate, devansând-o pe Helen Fotopulos cu 77 de voturi.

Magda Popeanu locuieşte în Côte-des-Neiges–Notre-Dame-de-Grâce din 1992 şi a fost preşedinta Projet Montreal din 2006 şi până în 2010.

De origine română, ea a fost candidata partidului în alegerile din 2005 şi 2009 în Côte-des-Neiges, când a obţinut 16 la sută şi, respectiv, 31,6 la sută din voturi.

După ce şi-a obţinut licenţa în Inginerie electronică şi a lucrat în domeniul IT, ea şi-a dedicat ultimii 20 de ani învăţământului şi facilitării schimburilor sociale şi profesionale în domeniul său de activitate.

Adeptă a educaţiei continue şi dinamice şi dornică să-şi împărtăşească experienţa, ea deţine un certificat de Formator pentru adulţi în mediul şcolar, o diplomă în Intervenţie în formarea profesională şi urmează să îşi termine formarea în Administrarea instituţiilor şcolare. În prezent, ea este director adjunct la Centrul de formare profesională Leonardo da Vinci, clădirea Côte-Vertu.

Popeanu militează de opt ani pentru păstrarea moştenirii, siguranţei şi liniştii districtului Côte-des-Neiges–Notre-Dame-de-Grâce, precum şi pentru un mediu de viaţă de calitate înaltă prin creşterea responsabilităţii sociale, a respectului faţă de mediu şi faţă de ceilalţi.

Consiliul municipal este principala instanţă decizională a oraşului Montreal şi este format din 65 de aleşi: primarul general, care este şi primarul sectorului Ville-Marie, 18 primari de sector şi 46 de consilieri municipali.

×
Subiecte în articol: canada magda popeanu montreal