x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info - 16 octombrie 2004

ROMANI IN LUME/Info - 16 octombrie 2004

16 Oct 2004   •   00:00
NOTTARA IN SPECTACOL. La Viena astazi este "Zodia Turnatorului" de Jean Claude Carriere. Cu incepere de la ora 20:00, la Teatrul Pygmalion este pusa in scena piesa enuntata mai sus. Spectacolul este pus in scena de actorii Teatrului Nottara din Bucuresti, informeaza Romanian Global News. Protagonisti vor fi: Stefan Sileanu, Anca Bejenaru si Cristian Nicolae. Piesa prezinta, potrivit criticilor de specialitate "un amestec seducator de umor, fantezie si dramatism, condus cu maiestrie de regizorul Octavian Greavu". Iubitorii Teatrului "Nottara" isi pot procura biletele la casa Teatrului Pygmalion, Alser Str. 43.

PROTESTELE EMIGRANTILOR. Asociatia Romanilor din Italia impreuna cu asociatii si comitete din India, Bangladesh, Pakistan, China, Albania, Senegal, Etiopia, Maroc, Peru si Macedonia desfasoara la Roma o actiune de protest de amploare fata de problemele pe care le intampina comunitatea emigranta care doreste sa munceasca in Italia, informeaza RGN. Principalul motiv al nemultumirilor acestora il constituie legea Bossi-Fini si problema reinnoirii permisului de sedere in Italia pentru cei care vor sa continue sa munceasca. Legea Bossi-Fini este un proiect privind controlul fluxului migratoriu, elaborat si pus in practica in 2002. De-a lungul timpului a atras caracterizari precum: xenofob, rasist, discriminatoriu si injositor. Protestele vor continua si in Milano, Venetia, Genova, Bergamo, Florenta si Napoli, orase care se vor pregati si pentru un mare miting pe data de 23 octombrie.

SAH SPANIOL. In perioada 14-31 octombrie in localitatea spaniola Calvia se va desfasura cea de a 36-a editie a Olimpiadei de sah, campionatul mondial pe echipe. Competitia va reuni reprezentativele a peste 10 de tari, intre care si Romania. Concursul se desfasura in stil elvetian, pe durata a 13 runde, alocandu-se 90 de minute pentru 40 de mutari. In turneul masculin se joaca la patru mese, iar la cel feminin la trei mese. Din selectionatele Romaniei fac parte, intre altii, Liviu Dieter Nisipeanu, Mihail Marin, Vladislav Nevednici, Corina Peptan, Cristina Badulescu-Foisor, Gabriela Olarasu, informeaza Romanian Global News.

×
Subiecte în articol: diaspora