x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România a încasat peste 2 miliarde de euro de la CE anul acesta

România a încasat peste 2 miliarde de euro de la CE anul acesta

de Marina Constantinoiu    |    04 Oct 2013   •   17:06
România a încasat peste 2 miliarde de euro de la CE anul acesta

Comisia Europeană a rambursat României peste două miliarde de euro în perioada 1 ianuarie-2 octombrie 2013, suma totală returnată în actuala perioadă de programare fiind de peste 4,2 miliarde de euro, se arată într-un comunicat remis Jurnalului Naţional.

"Astfel, valoarea totală a rambursărilor ajungând în prezent la un nivel aproape dublu faţă de sfârşitul anului 2012. Cu alte cuvinte, suma încasată în 2013 este aproape egală cu cea returnată de Comisie în întreaga perioadă 2007-2012, fapt care demonstrează eficienţa măsurilor implementate de Guvernul României în acest an", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului Ministerului Fondurilor Europene.

Cea mai mare sumă a fost rambursată în cadrul Programului Operaţional Regional – peste 572 de milioane de euro. Pe locul al doilea din punctul de vedere al fondurilor rambursate se situează Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul căruia au fost returnate fonduri în valoare de peste 571 de milioane de euro.

La 2 octombrie, suma solicitată Comisiei pentru a fi rambursată României era de peste 4,56 miliarde de euro, rata de absorbţie curentă ajungând astfel la aproape 24%, faţă de 21%, în august.

×