x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România a transmis Facebook 16 solicitări despre 36 de utilizatori sau conturi de utilizator

România a transmis Facebook 16 solicitări despre 36 de utilizatori sau conturi de utilizator

de Marina Constantinoiu    |    27 Aug 2013   •   21:59
România a transmis Facebook 16 solicitări despre 36 de utilizatori sau conturi de utilizator

Guvernele din întreaga lume au solicitat Facebook, în primele şase luni ale acestui an, informaţii despre aproximativ 38.000 de utilizatori, relatează agenţiile internaţionale de presă. Din partea României au venit 16 solicitări privind 36 de utilizatori sau conturi de utilizator.

Peste 70 de ţări

Peste 70 de state au făcut astfel de solicitări, se arată într-un raport dat publicităţii de reţeaua de socializare, potrivit AFP. Mai bine de jumătate dintre aceste solicitări au venit din Statele Unite ale Americii, se arată în raportul Facebook.
Astfel, în primul “Raport despre solicitările guvernamentale globale”, reprezentanţii reţelei de socializare californiene menţionează ţările care au cerut informaţii de la Facebook despre utilizatori, numărul de solicitări primite de la fiecare ţară, numărul de utilizatori şi conturi de utilizator vizate, precum şi procentajul de solicitări în care s-a cerut, prin aplicarea legii, să fie dezvăluite informaţii, cel puţin în mod parţial.

25.000 de cereri
Facebook a primit în total peste 25.000 de cereri de date, dintre care 11-12.000 erau formulate de Guvernul american, se arată în acest raport întocmit, potrivit declaraţiilor companiei, în numele transparenţei.
Pe primele 3 locuri se află Statele Unite (11.000-12.000 de solicitări, 20.000-21.000 de conturi, procentaj 79%), India (3.245 de solicitări, 4.144 de conturi, procentaj 50%) şi Marea Britanie (1.975 de solicitări, 2.337 de conturi, procentaj 68%).
În ceea ce priveşte România, Facebook menţionează că procentajul de solicitări la care au fost oferite informaţii a fost de 63%.

O singură solicitare de la Rusia
Rusia a trimis o singură solicitare, pentru un singur cont de utilizator, dar nu a primit informaţii, iar China nu apare în raportul Facebook.
“Sperăm ca acest raport să fie folositor utilizatorilor noştri în dezbaterea despre standardele corecte pentru solicitările guvernamentale de informaţii ale utilizatorilor în investigaţiile oficiale. Deşi vedem această compilaţie ca fiind un prim raport important, nu va fi şi ultimul. În următoarele rapoarte, sperăm să putem oferi şi mai multe informaţii despre solicitările pe care le primim de la entităţile responsabile cu aplicarea legii”, spun reprezentanţii reţelei de socializare.


×
Subiecte în articol: facebook