x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România garantează continuitatea relaţiilor bilaterale cu China

România garantează continuitatea relaţiilor bilaterale cu China

de Dan Tomozei    |    26 Oct 2012   •   18:01
România garantează continuitatea relaţiilor bilaterale cu China
Sursa foto: unknown/
Corespondenţă din China,
Ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean a declarat, vineri, la Beijing, că România garantează continuitatea relaţiilor bilaterale cu China, în condiţiile în care atât România cât şi China se află în momente importante ale evoluţiei politice.

„Unul din scopurile vizitei mele la Beijing acum, în această perioadă, a fost de a garanta continuitatea relaţiilor bilaterale şi aprofundarea acestei relaţii în anii următori", a subliniat ministrul român.
Ministrul de Externe Titus Corlăţean a avut, vineri, întâlniri cu omologul său chinez Yang Jiechi şi cu vice-premierul Li Keqiang. În cadrul discuţiilor, ministrul Corlăţean a reiterat mesajul de disponibilitate a României de a găzdui, la Bucureşti, următoarea ediţie a Forumului China - Europa Centrală şi de Est. De asemenea, au fost abordare relaţiile bilaterale politice, economice, culturale, relaţiile internaţionale la nivelul Uniunii Europene şi forumurile dintre state, schimburile tradiţionale de cooperare şi prietenie.
„Ne leagă o lungă istorie, extrem de fructuoasă, relaţie bazată pe prietenie şi încredere reciprocă. De altfel, în anul 2014 vom aniversa 65 de ani de relaţii bilaterale în plan diplomatic şi 10 ani de la încheierea parteneriatului amplu de cooperare şi prietenie. Reţineţi această formulă „şi prietenie" pe care poate nu o regăsim în alte formule de parteneriat", a mai arătat ministrul Corlăţean.

În cadrul unui interviu acordat Radio China Internaţional, ministrul român a subliniat că în această perioadă este necesar un cât mai apropiat contact cu conducerea şi cu noua generaţie de lideri din China.

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean s-a aflat în vizită oficială în China, în perioada 24 - 26 octombrie, la invitaţia omologului său Yang Jiechi.

×
Subiecte în articol: China