x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România, în bătaia rachetelor din Crimeea

România, în bătaia rachetelor din Crimeea

05 Dec 2018   •   16:30
România, în bătaia rachetelor din Crimeea

Federaţia Rusă continuă să desfăşoare echipamente militare în zona mărilor Neagră și Azov, care să-i permită să ţină sub control navigaţia în această regiune, a declarat, ieri, într-o intervenţie la postul de televiziune „UA TV”, purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, Vadim Skibiţki.

Cel puţin şase ţări se află în raza de acţiune a rachetelor instalate de Rusia în Crimeea, a avertizat Skibiţki în intervenţia de la „UA TV”. „Rachetele de croazieră «Kalibr» (cu rază lungă de acţiune) permit ca din Marea Neagră să fie lovite ţinte aproape pe teritoriul întregii Europe. În orice caz, în raza lor de acţiune, se află integral Polonia, Germania, Slovacia, Cehia, România și Bulgaria. Întreaga Europă de Est este în mod real ameninţată de utilizarea unor astfel de sisteme de rachete de pe teritoriul Crimeei şi din Marea Neagră”, a subliniat oficialul ucrainean, citat de publicaţia „Zerkalo nedeli” în pagina sa electronică. Pe teritoriul peninsulei Crimeea, mai spune Skibiţki, pe lângă o grupare militară numeroasă, au apărut noi tipuri de arme care nu au mai existat aici înainte de 2014. „Este vorba în primul rând de distrugătoare, submarine echipate cu rachete de croazieră «Kalibr», sisteme antinavă, aviaţie militară, în special avioane de vânătoare «Su-27» şi «Su-30» (…) Este o grupare armată importantă, care permite Rusiei să controleze nu doar Crimeea, nordul, vestul şi estul Mării Negre, ci şi, în totalitate, Marea Azov”, a spus el.

La ora actuală, Rusia a desfăşurat pe coasta Mării Azov aproximativ 29 de sisteme de rachete antinavă ce permit acoperirea Mării Azov.

România este amenințată de rachetele rusești din Crimeea

×