x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România la Wine China 2012 (GALERIE FOTO)

România la Wine China 2012 (GALERIE FOTO)

de Dan Tomozei    |    23 Apr 2012   •   10:30
România la Wine China 2012 (GALERIE FOTO)

Romania se numara printre cele 15 tari producatoare de vinuri prezente, incepand de luni, la 'Wine China 2012' inaugurat la World Trade Center din Being. Sase firme romanesti: Jidvei, Senator Wine, Viticola Samburesti, Nazarcea, J&C International Trading Co Ltd. si Dalian Murfatlar I&E Co. Ltd. prezinta, in perioada 23 - 25 aprilie, partenerilor chinezi cateva zeci de produse vinicole, deja cunoscute pe piata asiatica.

Avand sprijinul Biroul de Promovare Comerciala si Economica din cadrul Ambasadei Romaniei la Beijing, societatile romanesti ocupa cel mai important spatiu al targului, aflat in centrul salii principale, suprafata totala a standurilor fiind de peste 80 de metri patrati.

Sorin Toader, consilier economic in Biroul de Promovare Comerciala si Economica din cadrul Ambasadei Romaniei la Beijing, singura cu stand in cadrul targului, ne-a declarat ca, dupa anul 2007, Ambasada a initiat programe de sustinere a producatorilor de vinuri romanesti, prin asigurarea de facilitati si organizarea de evenimente.

“China este a doua mare piata de vinuri romanesti. Constant, in anii 2010 si 2011, exportul de vinuri aici a fost de peste trei milioane de dolari. Incercam sa ii sprijinim si sa fim alaturi de producatorii romani intr-o piata pe cat de mare pe atat de puternica la nivelul concurentei', a spus Sorin Toader.

Pentru a facilita contactul dintre firmele romanesti si partenerii chinezi, miercuri, in colaborare cu Biroul de Dezvoltare a Comertului din China, Ambasada Romaniei va organiza evenimentul “Romania - Tara vinurilor'. Delegatii celor sase societati prezente la Beijing se vor intalni cu reprezentantii a peste 120 de asociatii chineze de importatori si distribuitori de vinuri.

×