x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România, Polonia şi Ungaria pun bazele pentru constituirea unei alianţe patronale est-europene

România, Polonia şi Ungaria pun bazele pentru constituirea unei alianţe patronale est-europene

13 Dec 2017   •   20:50
România, Polonia şi Ungaria pun bazele pentru constituirea unei alianţe patronale est-europene

România, Polonia, Ungaria şi Slovacia vor semna, în luna ianuarie, la Varşovia, un document ce va statuta constituirea unei alianţe patronale est-europene, care îşi propune, printre altele, reprezentarea în mod unitar a intereselor mediilor de afaceri din cele patru ţări în raport cu instituţiile de la Bruxelles, a informat, miercuri, Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR). 

Potrivit unui comunicat al UNPR, sediul celei mai mari confederaţii din Budapesta, VOSZ, a găzduit marţi întâlnirea dintre preşedinţii UNPR, Ioan Lucian, Employers OF Poland - Andrzej Malinowski, şi VOSZ - Demjan Sandor. 

"Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) avea semnate acorduri de parteneriat cu fiecare confederaţie în parte, dar, la propunerea preşedintelui maghiar, în luna ianuarie 2018, la Varşovia, cele trei ţări, la care se va adăuga şi Slovacia, vor semna un document ce va statuta constituirea unei alianţe patronale est-europene", se menţionează UNPR, într-un comunicat remis AGERPRES. 

UNPR, iniţiatorul acestor acorduri, a fost desemnat să aibă responsabilitatea realizării acestei alianţe ce-şi propune trei direcţii majore: reprezentarea, în mod unitar, a intereselor mediilor de afaceri din Polonia, Ungaria, Slovacia şi România în raport cu instituţiile de la Bruxelles, realizarea unei platforme comune de comunicare pentru business pe care mediile de afaceri din cele patru ţări să o folosească şi participarea în comun la implementarea unor proiecte de anvergură, pe axa Orizont 2020, din fonduri europene necesare dezvoltării mediului de afaceri din cele patru ţări. 

"În urma hotărârilor de ieri (marţi - n. r.) de la Budapesta, UNPR realizează cel mai important succes pe plan internaţional, de pe urma căruia mediul de afaceri din România să beneficieze cât mai curând", precizează UNPR. AGERPRES

×