x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii din Beijing s-au reunit la Ambasada României

Românii din Beijing s-au reunit la Ambasada României

de Dan Tomozei    |    13 Dec 2012   •   18:38
Românii din Beijing s-au reunit la Ambasada României
Sursa foto: Rezidenţii români în China, la Ambasada României
Corespondenţă din China
Câteva zeci de români rezidenţi în Beijing au fost prezenţi, joi seara, la Ambasada României din China, la o reuniune de final de an în care a fost marcată Ziua Naţională dar şi apropiata sărbătoare a Crăciunului şi Anului Nou. Invitaţiei lansate de Ambasadorul Doru-Romulus Costea au răspuns studenţi, profesori, jurnalişti, rezidenţi aflaţi la muncă în capitala Chinei alături de angajaţii Ambasadei şi Consulatului României.

Prin grija permanentă a personalului Ambasadei, rezidenţii români au avut ocazia (rarisimă aici) de a gusta preparate culinare tradiţionale româneşti, cu gust parcă adus de acasă, şi să ciocnească un pahar de vin românesc.

În mesajul transmis celor de faţă, dar şi celor care din diferite motive nu au reuşit să fie prezenţi la eveniment, Ambasadorul României a evidenţiat nevoia de apropiere şi colaborare, dat fiind numărul relativ mic al românilor care trăiesc la Beijing şi în China. Pentru aceste motive, Ambasada României din Beijing este deschisă pentru toţi cei care au nevoie de sprijin sau fie şi numai pentru a o vizita, a spus Doru-Romuls Costea care a mai arătat că, deşi anul 2012 a fost unul dificil în ţară, anul 2013 va trebui să aducă o aşezare şi o diminuare a tensiunilor pentru ca viaţa fiecărui român să cunoască o îmbunătăţire.
Evenimentul de la Ambasadă a fost încheiat cu un recital de colinde susţinut de familia românilor din Beijing.

×