x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Românii, fii de curve", rasişti francezi din Rennes s-au dezlănţuit împotriva imigranţilor

"Românii, fii de curve", rasişti francezi din Rennes s-au dezlănţuit împotriva imigranţilor

de Sînziana Stancu    |    01 Iul 2011   •   13:37
"Românii, fii de curve", rasişti francezi din Rennes s-au dezlănţuit împotriva imigranţilor

Incidentele s-au produs la inceputul lunii trecute, in noaptea de 4 spre 5 iunie, in bacania romanilor, de pe Bulevardul Francois Mitterrand si i-au scandalizat pe locuitorii din oras.

Una dintre clientele fidele ale bacaniei a povestit despre inscriptiile jignitoare la adresa romanilor scrise de banda de rasisti. "Puteam citi inscriptii ca "Rasa voastra de romani, fii de curve" sau "Inchideti buticul", a povestit o clienta fidela a magazinului, adaugand ca "este scandalos, este intolerabil, mai ales ca acesti comercianti sunt sarmanti, muncesc din greu si s-au integrat complet".

La fel ca ea, o multime de alti localnici au reactionat fata de cele petrecute cu bacania romanilor. Asociatia ambarcatiunilor de paza din Rennes a trimis chiar si o scrisoare din partea mai multor asociatii din cartierul in care se afla buticul romanilor, pentru a denunta faptele. "Mica lor afacere facea cartierul mai viu. Vrem sa le aratam patronilor solidaritatea noastra, pentru a nu avea impresia ca sunt numai rasisti in Franta', a mai povestit clienta fidela a bacaniei.

Daunele suferite de sotii Raducanu se ridica la 1.600 de euro. "Pierderea ne aduce intr-o situatie financiara dificila', a marturisit sotia patronului. Autoritatile franceze nu au finalizat ancheta, iar comisarul de politie Nicolas Guidoux, la care a ajuns plangerea romanilor, a declarat ca "nu a facut inca legatura intre efractie si inscriptiile cu caracter rasist de pe zidurile de la exteriorul' magazinului.

Patronul, Ciresar Raducanu, il contrazice insa pe comisar, afirmand ca "inscriptiile au fost facute cu merker-ul negru pe care il aveam in magazin si cu o pasla, pe care nu am mai gasit-o'. In acest caz, Asociatia SOS Rasism se gandeste sa depuna o plangere.

×