x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANII IN LUME/ FORUM - Faima romanilor in strainatate

ROMANII IN LUME/ FORUM - Faima romanilor in strainatate

06 Iul 2004   •   00:00

Cititorii Jurnalului National au incins pe forumul ziarului, la www.jurnalul.ro/forum, o discutie despre importanta pe care o are originea pentru cei care aleg sa plece din tara.

"Domnule draga, intr-adevar Romania este foarte frumoasa si traditiile romanesti, la fel, nu contesta nimeni. Dar vreau sa subliniez la ce va referiti dumneavoastra in privinta rromilor. In USA nu conteaza cine esti sau de unde vii. In al doilea punct de vedere, rata somajului este 5,8%, aceeasi in ultimii 20 de ani. Pe mine nu m-a afectat recesiunea si am primit o marire de salariu de 5,0% care se face in fiecare an in companiile americane. Mai mult de atat, primesti si o prima pe luna, bunicica, cu care poti sa faci o vacanta in Europa. Deci politica se leaga si cu economia. In concluzie trebuie ca Romania sa aiba o economie de piata libera ca sa ajunga la standardele europene si atunci lumea nu mai pleaca in tari straine pentru munca. Si un alt punct de vedere; am vazut ca compari USA cu SS, oare ti-au facut ceva Statele Unite, sau asta inseamna Social Security?"
;@Daniel_Boer

"Problema este alta: romanii destul de necalificati si asa, ajunsi prin Occident preiau muncile altor natii, precum vietnamezii, mexicanii, africanii si incep sa se descurce asa cum ii stim pana-i prinde, pana ce si autoritatile din tarile alea descopera cat de perversi sunt romanii si-i trimit gratuit acasa...! Pana si iubita sefului mafiei Camorra din Italia, o barladeanca vai de mama ei, dupa 5 ani de dragoste oarba a fost expulzata de guvernul Italiei, ea facand pe proasta ca habar nu avea pe unde umbla sotul ei si cam ce invartea el cu atatia bani si fara sa munceasca! Ca romanul este un parvenit genetic, vedem in toata istoria sa, in cei 700 de ani de ocupatie turca si cei 200 fanariota si cei 60 ruseasca si cei peste 1000 ungureasca, fara sa mai punem la socoteala monarhia germana, cam toate puterile s-au perindat prin Romania si romanii au rabdat... singuri ii vedem cum se descurca si cata paguba provoaca!"
;@Arlekyn

"Ca romanul este un parvenit genetic",.... nu vad nimic rau in asta… doar de nu s-or gasi niste nazisti sau palestinieni sa ne confunde cu israelienii..."
;@Lies_incorporated

"Ce tampenie poti sa spui, monser, nici nu am vazut ceva mai inept in viatza mea, pe cuvant. Nici eu nu sunt 100% fan America, dar nici asa ca mataluta sa te faci. Ca nu vezi ce rezultat a avut o societate liberala pentru progresul Americii? Cat despre SS uite una sa paralizezi: eu unul sunt nepot de ofiter nazist si tin sa te anunt ca asta nu ma impiedica sa fac afaceri si cu evrei, si cu oricine atat timp cat sunt oameni de treaba."
;@mikey

×
Subiecte în articol: diaspora