x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANII IN LUME/UTILE - 21 septembrie 2004

ROMANII IN LUME/UTILE - 21 septembrie 2004

21 Sep 2004   •   00:00
SPANIA. Guvernul spaniol a anuntat, cu ocazia vizitei unor oficiali romani din Ministerul Afacerilor Externe la Asociatia Imigrantilor din Tarile Estice din Castellon, ca va adopta o noua Lege a strainilor, care se va ocupa de regularizarea imigrantilor cu situatii ilegale si care muncesc cinstit in Spania.

Presedintele Asociatiei, Anagela Placintar, a explicat ca in Romania declaratiile guvernantilor spanioli au avut un efect fantastic, ca oamenii le-au luat in serios si foarte multa lume a venit in Spania in aceasta vara. Pe de alta parte, a spus ea, multi dintre acesti imigranti nu au actele in regula.

Guvernele roman si spaniol vor semna, de asemenea, un acord prin care permisele de conducere romanesti vor fi recunoscute in Spania. Acordul se va referi doar la cetatenii romani care poseda permis de rezidenta in Spania.

Discutiile dintre reprezentantii romani si cei spanioli s-au referit si la cererea oficialitatilor din Spania de a se deschide in Castellon un consulat romanesc care sa se ocupe de numarul mare de romani din zona, care trebuie sa mearga pana la Barcelona ca sa-si rezolve problemele. Alta problema discutata a fost si acordul dintre Romania si Spania cu privire la contributiile muncitorilor romani la Fondul de Securitate Sociala din Spania, care ar trebui recunoscute si in Romania.

×
Subiecte în articol: diaspora Spania