x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii, în "topul" delincvenţei la Londra

Românii, în "topul" delincvenţei la Londra

de Daniela Albu    |    19 Feb 2012   •   21:00
Românii, în "topul" delincvenţei la Londra

Imigrantii est-europeni sunt vinovati de comiterea a unui sfert din totalul delictelor din Londra, relateaza Daily Mail, care citeaza cele mai noi statistici in materie. Potrivit acestora, raufacatorii proveniti din Europa de Est au comis peste 11.000 de delicte in capitala Marii Britanii in cursul anului trecut. Cifrele confirma avertizarile cu privire la cresterea unui val de delincventa a imigrantilor.

In prim-plan in vizorul Politiei se afla polonezii, romanii si lituanienii, Romania detinand un rusinos loc doi in acest clasament. In general, ce­ta­teni care nu sunt britanici sunt acu­zati de unul din patru delicte comise la Londra.

In fruntea primilor sapte din acest cl­a­sament al raufacatorilor se afla Po­lonia, cu 4.742 de delincventi, ur­ma­ta de Romania, cu 3.952 si de Litua­nia, cu 2.561.

Delincventii polonezi au fost de parere ca in inchisorile britanice te simti ca si cum ai merge la spa intr-o statiune si au adaugat ca ar fi fost mai atenti si s-ar fi gandit de doua ori inainte sa comita delictul daca ar fi trebuit sa isi execute pedeapsa la ei acasa. Specialistii sunt de parere ca granitele deschise ale Marii Britanii cu membrii UE fac imposibil controlul asupra cui intra si cui iese din tara. In multe cazuri, reglementarile de la Bruxelles fac imposibila sta­vi­li­rea delincventilor de a intra in tara, in ciuda faptului ca se cunosc condamnarile lor anterioare.

De asemenea, legile Uniunii Eu­ropene restrictioneaza capacitatea Gu­ver­nului de a-i repatria pe de­linc­venti dupa executarea pedepsei. La ora actuala, peste 11.000 de infractori de nationalitati diferite se afla dupa gratii in Anglia si Tara Galilor. Sigur ca este usor sa se spuna ca multi dintre acesti delincventi romani ar putea fi de etnie roma, dar Politia si statisticile iau in considerare pasapoartele acestor oameni.

×
Subiecte în articol: externe londra romani