x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rovana Plumb, invitată joi la o audiere extraordinară în comisia de afaceri juridice a Parlamentului European

Rovana Plumb, invitată joi la o audiere extraordinară în comisia de afaceri juridice a Parlamentului European

25 Sep 2019   •   15:24
Rovana Plumb, invitată joi la o audiere extraordinară în comisia de afaceri juridice a Parlamentului European

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a decis să îi invite joi, 26 septembrie, pe Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi, comisarii europeni desemnaţi din partea României, respectiv a Ungariei, la o audiere extraordinară, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse de la Bruxelles.

Rovana Plumb a fost desemnată comisar european pentru transporturi în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, iar audierea sa în comisiile europarlamentare Transport şi turism (TRAN) şi Mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) este prevăzută pentru 2 octombrie, la ora locală 09:00 (07:00 GMT).

De asemenea, membrii JURI au votat recomandarea ca Johannes Hahn, comisarul european desemnat de Austria, să îşi vândă acţiunile deţinute.

Comisarul european desemnat din partea Poloniei, Janusz Wojciechowski, va primi o nouă scrisoare în care i se cere să clarifice informaţiile despre un apartament pe care l-a achiziţionat în 2016.

Situaţia comisarilor desemnaţi Josep Borrell, Vera Jourova, Stella Kyriakides, Elisa Ferreira, Didier Reynders, Sylvie Goulard şi Virginijus Sinkevicius a fost clarificată.

Procedura de nominalizare a celor 26 de comisari ai viitoarei Comisii Europene a Ursulei von der Leyen - care urmează să intre în funcţiune pe 1 noiembrie - constrânge fiecare candidat să le transmită parlamentarilor europeni o declaraţie de avere, în care îşi precizează activele, bunurile imobiliare, precum şi precedentele activităţi.

Numai pe baza acestui document, eurodeputaţii îi autorizează sau nu să treacă la etapa următoare: audierea lor în hemiciclu, prevăzută între 30 septembrie şi 8 octombrie, necesară pentru ca nominalizarea lor să fie validată, scrie France Presse.

La finalul unei prime examinări cu uşile închise ale declaraţiilor de avere care a avut loc joia trecută, membrii JURI au cerut informaţii suplimentare de la 10 din cei 26 de membri ai viitoarei Comisii Europene.

AGERPRES

×