x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Royal Caribbean reintroduce Haiti în circuitul turistic

Royal Caribbean reintroduce Haiti în circuitul turistic

20 Ian 2010   •   00:00

Compania americană de croaziere Royal Caribbean continuă să-şi aducă navele să acosteze în Haiti, în pofida haosului în care se află insula după cutremur. Rerezentanţii copmaniei dau asigurări că activitatea lor contribuie la susţinerea economiei devastate a ţării, informează AFP. Royal Caribbean deţine o insulă în proprietate privată, Labadie, la nord de Haiti, situată la 150 km de epicentrul seismului, unde navele sale de croazieră acostează de trei ori pe săptămână.



După Navigator of the Seas, sosită luni, marţi era aşteptată în Labadie uriaşa navă Liberty of the Seas, cu 3.600 de pasageri la bord, care vor petrece două zile în insula paradisiacă, cruţată total de seism. Iar vineri este aşteptată cea de a treia navă, Celebrity Solstice, a precizat purtătoarea de cuvânt a companiei, Lyan Sierra-Caro, subliniind că programul acesteia continuă normal, seismul în Haiti neantrenând pentru moment "nicio anulare".

Prezenţa pacheboturilor de lux în vecinătatea insulei devastate de cutremur, cu zeci de mii de morţi, a declanşat o vie polemică. Royal Carribean s-a apărat oferind un milion de dolari ca ajutor umanitar statului haitian şi asigurând că încasările din croazierele spre Labadie vor fi utilizate pentru a ajuta victimele seismului.

Pe de altă parte, fiecare navă transportă încărcături de orez, lapte praf, apă şi hrană, a precizat compania într-un comunicat. "Credem că este important să ne ducem acolo şi să generăm activitatea vânzătorilor locali şi a celor 230 de angajaţi ai noştri", a precizat preşedintele Royal Caribbean, Adam Goldstein. "Oamenii care vor să-şi satisfacă o plăcere în Labadie vin cu ajutoare. Iar noi ne susţinem clienţii care decid să colaboreze în acest mod", a adăugat el, notează Agerpres.

Pachebotul de croazieră cel mai mare şi mai luxuos din lume, Oasis of the Seas, cu o capacitate de 6.300 de pasageri, 16 punţi şi parcuri plantate cu arbori reali, şi-a efectuat voiajul inaugural spre Labadie la 1 decembrie 2009.

Seismul din 12 ianuarie a ucis cel puţin 70.000 de persoane în Haiti, a rănit circa 250.000 de oameni şi a lăsat fără adăpost peste 1,5 milion de localnici în această cea mai săracă ţară din zona Americilor.

×
Subiecte în articol: externe