x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii, puţin spre deloc îngrijoraţi de sancţiunile impuse Moscovei de Occident

Ruşii, puţin spre deloc îngrijoraţi de sancţiunile impuse Moscovei de Occident

31 Mar 2014   •   16:16
Ruşii, puţin spre deloc îngrijoraţi de sancţiunile impuse Moscovei de Occident

Majoritatea ruşilor nu sunt îngrijoraţi de sancţiunile impuse de Occident ca urmare a alipirii Crimeii la Rusia, potrivit datelor publicate luni de institutul independent de sondare a opiniei publice Levada Center, informează Ria Novosti.

Doar o treime dintre cei chestionaţi s-au declarat îngrijoraţi de posibila izolare internaţională a ţării ca urmare a poziţiei Moscovei privind Crimeea, în timp ce mai puţin de jumătate (49%) s-au arătat indiferenţi. Doar 36% dintre respondenţi au afirmat că sunt îngrijoraţi de o posibilă ruptură diplomatică între Rusia şi Ucraina, în timp ce 57% s-au declarat neafectaţi de această posibilitate. Peste o treime dintre ruşi au afirmat că sunt îngrijoraţi de perspectiva interdicţiei de a vizita ţări occidentale.

Potrivit sondajului, 27% s-au arătat nedumeriţi de informaţia cu privire la sancţiunile occidentale şi 35% au spus că se simt indignaţi. Cu toate acestea, majoritatea celor chestionaţi au explicat reacţia SUA şi UE ca fiind un rezultat al ostilităţii lor faţă de Rusia şi o dorinţă a acestora de a profita de situaţie pentru a face presiuni asupra ţării. Aproximativ 20% dintre respondenţi cred că Occidentul nu reuşeşte să înţeleagă situaţia reală din Ucraina.

Sondajul a fost realizat în rândul a 1.600 de respondenţi în 130 de oraşe din Rusia în perioada 21-24 martie şi comportă o marjă de eroare de 3,4 procente. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: rusi ingrijorati sanctiuni Moscova occident