x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: A fost descoperită o sectă care trăia de zece ani într-un buncăr. Vezi aici în ce condiţii locuiau membrii sectei

Rusia: A fost descoperită o sectă care trăia de zece ani într-un buncăr. Vezi aici în ce condiţii locuiau membrii sectei

de Istvan Deak    |    09 Aug 2012   •   15:05
Rusia: A fost descoperită o sectă care trăia de zece ani într-un buncăr. Vezi aici în ce condiţii locuiau membrii sectei

Autoritatile ruse au descoperit 70 de persoane, dintre care circa 20 de copii intre 18 luni si 17 ani, intr-un buncar subteran in apropiere de orasul Kazan, relateaza cotidianul francez Le Monde.

Este vorba despre o secta islamica, stabilita in acest loc de un deceniu. Copiii, majoritatea nascuti in buncarul de 700 de metri patrati, nu au vazut niciodata lumina zilei, a declarat un purtator de cuvant al politiei locale, care a descris camerele acestei structuri subterane de opt etaje drept "celule' fara lumina si fara ventilatie.

Secta se autointituleaza "a fayzarahmanistilor', discipolii lui Fayzrahman Satarov (83 de ani), un lider local sunnit, care s-a autointitulat profet. Satarov a decretat ca buncarul sau este un stat islamic independent si le-a interzis discipolilor sai sa-l paraseasca. Doar cativa dintre discipoli au primit permisiunea de a se deplasa pana in piata din localitate, potrivit informatiilor furnizate de presa rusa.

Copiii gasiti in respectivul buncar a fost imediat transportati la spital, pentru investigatii medicale serioase. Potrivit primelor declaratii ale Tatianei Moroz, medic la spitalul in care au fost internati copiii, starea sanatatii acestora ar fi una "satisfacatoare'. "Sunt toti hraniti, dar au fost tinuti in conditii insalubre, sunt murdari. I-am spalat si le-am facut un bilant complet al starii de sanatate', a declarat aceasta.

Copiii urmeaza sa fie trimisi la un orfelinat, iar adultii risca sa fie condamnati pentru rele tratamente. Procurorul local a declarat ca a fost lansata o ancheta, iar secta ar putea fi ulterior desfiintata. Numai ca unul dintre discipolii lui Fayzrahman a declarat presei venite la fata locului ca doar peste cadavrele membrilor sectei se vor putea distruge camerele lor din buncar si va putea fi lichidata comunitatea. (deak.istvan@jurnalul.ro)

×
Subiecte în articol: Rusia islamism sectă buncar