x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a reluat atacurile aeriene în provincia siriană Idlib

Rusia a reluat atacurile aeriene în provincia siriană Idlib

04 Sep 2018   •   14:34
Rusia a reluat atacurile aeriene în provincia siriană Idlib

Rusia a reluat marţi atacurile aeriene împotriva insurgenţilor în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, după o pauză de mai multe săptămâni, au anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi o sursă a insurgenţilor. 

 

Preşedintele sirian Bashar al-Assad încearcă să recucerească întreg teritoriul Siriei şi a înregistrat mari victorii împotriva insurgenţilor de când Rusia s-a raliat eforturilor lui de război în 2015. 

Săptămâna trecută, o sursă apropiată Damascului a declarat că executivul pregăteşte o operaţiune ofensivă pentru a recuceri provincia Idlib, însă Turcia, a cărei armată are câteva posturi de observaţie la graniţa cu zona insurgenţilor, a atenţionat împotriva unui asemenea asalt. 

Raidurile aeriene ale Rusiei au încetat în şi în jurul provinciei Idlib la 15 august, însă forţele pro-Assad au continuat bombardamentele aeriene şi atacurile împotriva insurgenţilor, subliniază OSDO. 

Sursa insurgenţilor şi OSDO au declarat că atacuri aeriene au loc în provincie lângă Jisr al-Shughour, în partea de vest a teritoriului deţinut de insurgenţi în nord-vestul ţării. 

Liderii rus, turc şi iranian urmează să aibă o întrevedere în 7 septembrie în Iran, unde este aşteptat să discute asupra situaţiei din nord-vestul Siriei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia siria atacuri aeriene provincia idlib