x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, acuzata de dezinformare în ţările UE

Rusia, acuzata de dezinformare în ţările UE

18 Ian 2018   •   07:24
Rusia, acuzata de dezinformare în ţările UE

Comisia Europeană a acuzat Rusia că 'orchestrează' o campanie de dezinformare pro-Kremlin în ţările UE si care, 'din păcate (...) poate fi extrem de eficientă'. 'Nu există nicio îndoială că această campanie de dezinformare pro-Kremlin este o strategie orchestrată, care furnizează aceleaşi articole de dezinformare în cât mai multe limbi posibil, prin cât mai multe canale, cât mai des posibil', a declarat comisarul european pentru securitate, Julian King, în faţa eurodeputaţilor la Strasbourg.

 

Comisarul britanic s-a exprimat în timpul unei dezbateri privind 'Rusia şi influenţa propagandei (sale) asupra ţărilor din UE' în Parlamentul European.

În decursul a doi ani, unitatea de luptă a executivului european împotriva dezinformării în estul Europei 'a strâns peste 3.500 de exemple de dezinformare pro-Kremlin, care contrazic faptele altfel accesibile publicului, şi care se repetă în mai multe limbi, cu diferite ocazii', a spus el.

'Autorităţile nu ascund obiectivele acestei campanii', a spus Julian King. 'În doctrina militară oficială a Rusiei, precum şi în declaraţiile oficiale ale generalilor ruşi, ele descriu utilizarea 'datelor false' şi a unei 'propagande destabilizatoare' ca instrumente legitime, şi informaţia ca 'un alt tip de forţă armată' ', a mai spus el.

'Trebuie să rămânem vigilenţi', a subliniat comisarul european. 'Scopul (...) este de a-i face pe oameni să creadă că dezinformarea este un fapt, este credibilă. Şi dacă ne uităm la sondajele de opinie care arată câţi oameni acceptă dezinformarea evidentă transmisă de mass-media pro-Kremlin, ajungem din păcate la concluzia că dezinformarea rusă poate fi extrem de eficientă', a mai spus Julian King. AGERPRES.

×