x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia dă asigurări că va putea produce sute de mii de doze de vaccinuri pe lună împotriva noului coronavirus

Rusia dă asigurări că va putea produce sute de mii de doze de vaccinuri pe lună împotriva noului coronavirus

03 Aug 2020   •   14:15
Rusia dă asigurări că va putea produce sute de mii de doze de vaccinuri pe lună împotriva noului coronavirus

Rusia a dat asigurări, luni, că va putea produce sute de mii de doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus pe lună și „câteva milioane” de la începutul anului viitor, potrivit AFP. 

„Conform primelor estimări, vom putea furniza din acest an câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, apoi până la câteva milioane la începutul anului viitor”, a declarat ministrul rus al Comerțului, Denis Manutov, pentru TASS. 

Ministrul Denis Manutov a mai menționat că trei companii biomedicale vor putea produce din septembrie un vaccin, la scară industrială, dezvoltat de laboratorul de cercetare în epidemiologie și microbiologie Nikolai Gamaleia. 

Până în prezent, Rusia nu a publicat un studiu detaliat al rezultatelor încercărilor sale pentru a stabili eficacitatea produselor pe care susține că le-a dezvoltat.
 
De asemenea, mai mulți cercetători și-au exprimat îngrijorarea cu privire la rapiditatea dezvoltării vaccinurilor rusești, atrăgând atenția că anumite etape ar putea fi omise pentru a accelera procesul sub presiunea autorităților care au comparat această cursă pentru crearea unui vaccin cu lansarea de către URSS în 1957 a primului satelit artifical, Sputnik. 

Mai mult, sâmbătă, 1 august, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Rusia pregătește începerea vaccinării în masă împotriva noului coronavirus în luna octombrie, în contextul în care Centrul Național pentru Cercetări Epidemiologice și Microbiologice Gamaleia din Rusia a anunțat finalizarea unei noi etape a testelor clinice. 

„În primul rând vor fi vaccinați medicii și profesorii”, a spus Murașko. 

×
Subiecte în articol: Rusia vaccin coronavirus