x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia efectuează manevre militare cu rachete în Crimeea

Rusia efectuează manevre militare cu rachete în Crimeea

20 Iun 2019   •   14:00
Rusia efectuează manevre militare cu rachete în Crimeea

Aviaţia navală a Flotei Rusiei din Marea Neagră desfăşoară joi în Crimeea exerciţii cu lansări de rachete, a anunţat un purtător de cuvânt al flotei ruse cu baza în Sevastopol, Aleksei Ruliov, citat de portalul ucrainean LB.ua.
În prima etapă a exerciţiului, potrivit acestuia, avioane de vânătoare şi elicoptere au simulat acţiuni de sprijin aerian pentru retragerea forţelor terestre din faţa unui inamic convenţional şi redislocarea aparatelor de zbor la baze aeriene de rezervă.
În a doua etapă a aplicaţiilor, avioane de tipul Su-24M şi Su-30SM au efectuat lansări de rachete neghidate şi bombardamente asupra unor ţinte terestre şi maritime, iar aparate şi elicoptere de transport militar au efectuat acţiuni de transport şi desant.
Peste 30 de avioane şi elicoptere ale aviaţiei navale a Flotei Rusiei din Marea Neagră participă la acest exerciţiu, a indicat serviciul de presă al flotei, citat de agenţia de presă TASS.
Printre avioanele mobilizate la exerciţiul din Crimeea figurează aparate de recunoaştere Su-24MR, bombardiere Su-24M, avioane multirol Su-30SM, avioane de tipul An-12, avioane amfibiu Be-12, elicoptere Mi-8 şi Ka-27.
De fapt, întreaga aviaţie a Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, în care este inclusă şi Crimeea, a fost mobilizată joi în cadrul unor exerciţii care au prevăzut simularea unui atac masiv cu rachete şi proiectile asupra unor ţinte pe patru poligoane de antrenament din sudul Rusiei, relatează TASS, citând serviciul de presă al Districtului militar Sud.
'Peste 100 de avioane şi elicoptere ale unităţilor de aviaţie ale Armatei a 4-a a Forţelor aeriene şi antiaeriene ruse au lansat un atac cu rachete şi bombe asupra ţintelor de pe patru poligoane de antrenament aerian din Crimeea şi Kuban', se menţionează într-un comunicat al serviciului de presă citat.
Potrivit experţilor, Rusia a transferat în ultimele 18 luni trupe şi echipamente militare suplimentare în Crimeea, intensificându-şi influenţa în zona Mării Negre şi în Orientul Mijlociu. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia crimeea