x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia îi pedepsește pe cei ce vandalizează monumente ale soldatului rus din străinătate

Rusia îi pedepsește pe cei ce vandalizează monumente ale soldatului rus din străinătate

21 Iun 2019   •   10:37
Rusia îi pedepsește pe cei ce vandalizează monumente ale soldatului rus din străinătate

Ministerul Apărării de la Moscova a iniţiat un proiect de lege care prevede sancţiuni împotriva persoanelor implicate în demolarea monumentelor dedicate soldatului rus (sovietic) sau evenimentelor importante din istoria Rusiei, documentul prevăzând interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse şi îngheţarea activelor acestora în Rusia, informează vineri publicaţia Vzgliad, apropiată Kremlinului.
Respectivul proiect de lege prevede 'stabilirea de măsuri punitive împotriva persoanelor implicate în demolarea, vandalizarea sau profanarea monumentelor dedicate unor comandanţi militari ruşi de renume sau unor evenimente semnificative din istoria rusă', potrivit Interfax. 
Măsurile restrictive îi vizează atât pe cei care au participat nemijlocit la acte de vandalism, cât şi persoanele care instigă la astfel de acţiuni, precum şi pe politicienii şi responsabilii din acele ţări care prin acţiunile sau inacţiunea lor contribuie la aceasta.
Adoptarea respectivei legi are drept scop, potrivit Ministerului Apărării rus, să prevină cazurile de demolare sau de vandalizare a simbolurilor gloriei militare ruse, care s-au înmulţit în ultimul timp în afara Federaţiei Ruse, aşa cum s-a întâmplat recent la Harkov (al doilea oraş ca mărime din Ucraina), unde a fost demolat un monument dedicat mareşalului sovietic Gheorghi Jukov, erou al Marelui Război Patriotic, cum este numit cel de-al Doilea Război Mondial în Rusia. 
Respectivul proiect de lege urmează să fie supus dezbaterii în cadrul guvernului, iar apoi va fi trimis în parlament, conform media ruse. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia