x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia îşi suplimentează trupele din Siria cu 300 de militari din Cecenia

Rusia îşi suplimentează trupele din Siria cu 300 de militari din Cecenia

25 Oct 2019   •   19:10
Rusia îşi suplimentează trupele din Siria cu 300 de militari din Cecenia

Un contingent de aproximativ 300 de militari, aflat până acum în serviciu în Cecenia, a fost trimis ca întărire în nord-estul Siriei, în cadrul acordului ruso-turc privind retragerea forţelor kurde din această regiune, potrivit unui anunţ făcut vineri de armata rusă, citat de AFP.

Militarii „trebuie să efectueze operaţiuni special”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Apărării rus.

Comunicatul precizează că forţele ruse urmează să fie desfăşurate într-o zonă de 30 de kilometri lăţime la graniţa siriano-turcă, stabilită prin acordul dintre Ankara şi Moscova privind retragerea miliţiilor kurde. Armata rusă mai adaugă că 20 de blindate au fost trimise suplimentar de Rusia în Siria.

De la intervenţia militară rusă în sprijinul regimului sirian al preşedintelui Bashar al-Assad în 2015, trupele din Cecenia au fost desfăşurate în mai multe rânduri în Siria, în special după asediul asupra orașului Alep, în 2016.

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, susţinea într-o declaraţie făcută la mijlocul lunii octombrie că majoritatea membrilor poliţiei militare ruse care patrulează în Siria sunt de origine cecenă.

Cecenia, republică rusă din Caucazul de Nord, a fost scena, în anii 1990 şi începutul anilor 2000, a două războaie între Moscova şi o rebeliune care a devenit treptat islamistă.

Mai multe sute de ceceni şi familiile lor s-au alăturat grupării jihadiste Stat Islamic.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia siria