x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia mobilizează trupe şi echipamente militare la graniţa cu Ucraina

Rusia mobilizează trupe şi echipamente militare la graniţa cu Ucraina

28 Mai 2015   •   13:21
Rusia mobilizează trupe şi echipamente militare la graniţa cu Ucraina
Sursa foto: Foto: mil.ru (Ministerul rus al Apărării)

Armata rusă mobilizează trupe şi echipamente militare, inclusiv lansatoare mobile de rachete, tancuri şi artilerie, la o bază din apropierea frontierei cu Ucraina. Multe dintre vehicule au numerele de înmatriculare şi semnele distinctive înlăturate şi mulţi dintre militari nu poartă insigne.

Aceştia seamănă, astfel, cu forţele observate în estul Ucrainei, despre care Kievul şi aliaţii săi occidentali susţin că sunt militari ruşi sub acoperire, potrivit ANTENA 3, care citează Reuters.

Aceste scene au fost observate la baza situată în poligonul Kuzminsky, la 50 de kilometri de frontieră şi, potrivit reporterilor Reuters, reprezintă dovezi ale consolidării trupelor ruse din zonă.

Armele trimise la baza Kuzminsky includ lansatoare de rachete multiple Uragan, tancuri şi tunuri. Cantitatea echipamentelor este de trei ori mai mare decât în martie, când jurnaliştii Reuters s-au mai aflat în zonă.

Începând de sâmbătă, reporterul Reuters a văzut patru trenuri cu vehicule militare şi trupe care au sosit la o gară din regiunea Rostov, în sudul Rusiei.

Echipamentele şi-au continuat apoi drumul pe cale rutieră până la baza militară. În plus, un drum care face legătura între poligonul Kuzminsky şi graniţa ucraineană a fost reparat de curând, pentru a putea fi folosit de vehiculele grele. Drumul duce către Lugansk, o regiune ucraineană controlată de separatişti.

Comandantul militar al NATO, generalul Philip Breedlove, a declarat recent că separatiştii proruşi din estul Ucrainei profită de acordul de încetare a focului care a intrat în vigoare în februarie pentru a se reînarma şi a se pregăti de o nouă ofensivă.

Oficialii ruşi neagă, însă, că Rusia este implicată în conflictul din estul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării nu a vrut să facă niciun comentariu privind consolidarea trupelor. Mai mulţi soldaţi au declarat că au fost trimişi la bază pentru exerciţii militare, fără legătură cu situaţia din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia granita ucraina armament armata rusa