x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Navele Flotei din Marea Neagra s-au pus in miscare

Rusia: Navele Flotei din Marea Neagra s-au pus in miscare

29 Mai 2018   •   11:04
Rusia: Navele Flotei din Marea Neagra s-au pus in miscare

Pe perioada derularii Campionatului mondial de fotbal, navele Flotei din Marea Neagra a Rusiei va asigura securitatea orasului Soci. Navele de razboi au pornit deja spre zonele de patrulare pentru a preveni orice eventuale atacuri dinspre mare, scrie presa de la Moscova.

 

Surse oficiale au precizat ca pentru aceasta operatiune au fost mobilizate nave din porturile Sevastopol, Novorosiisk si Anapa. Printre altele, vor patrula tralerul maritim "Kovrovetz", nava purtatoare de rachete "Ivanovetz" din cadru brigazii 41, navele antisubmarin "Eisk", "Murometz" si "Iunarmeetz Kryma".

Comandamentul Flotei din Marea Neagra a precizat ca navele vor acoperi tot perimetrul din Abhazia pana la Soci. In plus, echipa de scafandri vor controla adancul apelor din apropiere de Soci, pentru a se evita montarea unor mine sau bombe.

Planul prevede, de asemenea, formarea unui detament care sa monitorizeze un teritoriu mai extins si care va cuprinde, dupa toate probabilitatile, una dintre cele mai noi fregate purtatoare de rachete si nave de paza.

×