x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia planifica inceperea studiilor clinice pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva coronavirusului

Rusia planifica inceperea studiilor clinice pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva coronavirusului

31 Mai 2020   •   13:00
Rusia planifica inceperea studiilor clinice pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva coronavirusului

Cercetătorii ruşi intenţionează să înceapă studii clinice în termen de două săptămâni pe un vaccin pentru a combate coronavirusul, a anunţat sâmbătă ministrul rus al sănătăţii, după ce autorităţile au aprobat primul medicament anti-COVID-19 din Rusia, potrivit Reuters.

Rusia are cel de-al treilea număr cel mai mare de infecţii cu coronavirus din lume, după Statele Unite şi Brazilia, iar oficialii de la Kremlin au declarat că cercetătorii ruşi lucrează la aproape 50 de proiecte diferite de vaccin.

"Testele sunt în curs şi intenţionăm să începem studiile clinice în următoarele două săptămâni", a declarat ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko, citat de agenţia de ştiri TASS. El a spus că au fost selectaţi deja voluntarii care vor participa la probe.

Producătorii de medicamente din întreaga lume se grăbesc să dezvolte tratamente şi vaccinuri pentru virusul care a provocat 364.000 de decese la nivel global.

Fondul rusesc de investiţii directe a anunţat că Ministerul Sănătăţii a aprobat medicamnetul Avifavir pentru tratamentul COVID-19., care a fost dezvoltat pe baza unui medicament cunoscut generic ca favipiravir.

RDIF a declarat că Avifavir s-a dovedit extrem de eficient în tratarea pacienţilor de coronavirus în prima fază a studiilor sale clinice. Ultima etapă a studiilor clinice este în curs, cu participarea a 330 de pacienţi.

În prezent, aproximativ 10 vaccinuri contra coronavirusului sunt testate pe om, iar experţii au prezis că dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient ar putea dura 12-18 luni.

Unul dintre proiectele pentru vaccinurile ruseşti este realizat de Institutul Vektor din Siberia, al cărui director general, Rinat Maksyutov, a declarat sâmbătă că speră să finalizeze studiile clinice la jumătatea lunii septembrie.

Maksyutov a spus că studiile vaccinului la animale au avut succes.

Sâmbătă, Rusia a raportat 181 de decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore - în raport cu 232 de decese înregistrate în ziua precedentă - ceea ce a crescut numărul de decese la nivel naţional la 4.555.

Oficialii au spus că 8.952 de noi infecţii au fost confirmate, la nivel naţional numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 396.575.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Rusia vaccin coronavirus