x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Proprietarul site-ului de opoziţie ingushetiya.org a fost asasinat lângă Nalchik

Rusia: Proprietarul site-ului de opoziţie ingushetiya.org a fost asasinat lângă Nalchik

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Oct 2009   •   00:00
Rusia: Proprietarul site-ului de opoziţie ingushetiya.org a fost asasinat lângă Nalchik

Ingush Maksharip Aushev a fost asasinat duminică în localitatea Nartan, în jurul orei 9.30. Aushev se afla la bordul unui automobil lângă satul Nartan, zona Chegemskij. Liderul din Inguşeţia a căzut secerat de rafalele unei arme automate, lansate dintr-o maşină VAZ.



Maksharip Aushev a devenit proprietar al celui mai cunoscut site de opoziţie din fosta republică sovietică în 2008, atunci când l-a preluat de la Magomed Yevloyev, asasinat în august 2008. Asasinarea lui Aushev a fost confirmată, notează Interfax, de către Magomed Hazbiev - unul dintre liderii opziţiei din Inguşeţia. După demisia preşedintelui Murat Zyazikov, unul dintre adversarii săi politici, Aushev era unul dintre numele vehiculate să preia această funcţie! De asemenea, Aushev a fost un important membru consultant de specialitate al Comisarilor în problema respectării drepturilor omului în Rusia! Conform Ria Novosti, în maşina cu care vse deplasa Aushev se mai aflau şi alte persoane din anturajul acestuia, toate fiind internate în stare gravă în spital.

Împotriva lui Maksharip Aushev a mai avut loc o tentativă de răpire, pe 15 septembrie, la intrarea în localitatea Nazran. Aushev se afla în acel moment la o întâlnire cu şeful departamentului de combatere a extremismului din cadrul FSB. Atunci, persoane rămase neidentificate, aflate în blindate uşoare, au încercat să-l răpescă pe Aushev după ce au blocat carosabilul şi au deschis focul asupra coloanei din care făcea parte. A scăpat teafăr graţie intervenţiei FSB, dar şi a unor echipaje de poliţie din zonă.




×
Subiecte în articol: externe