x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia se blindează în Peninsula Crimeea

Rusia se blindează în Peninsula Crimeea

12 Mar 2019   •   18:30
Rusia se blindează în Peninsula Crimeea

Federaţia Rusă şi-a consolidat efectivul de trupe în Crimeea, a declarat, ieri, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, într-o reuniune a Comisiei de Apărare din cadrul Dumei de Stat, informează agenţia TASS.

„Componenţa trupelor din Crimeea a fost consolidată, ceea ce asigură protecţia peninsulei şi a intereselor Rusiei în Marea Neagră”, a spus Şoigu. În acelaşi timp, Moscova a anunţat începerea unor exerciţii de amploare în Districtul militar Sud, care include şi Crimeea, la care vor participa circa 10.000 de militari din unităţile de rachetă şi aproximativ 3.000 de echipamente de rachete şi artilerie. Peste 200 de unităţi ale forţelor de rachetă şi artilerie din Districtul militar Sud au fost mobilizate ieri pe 20 de poligoane în sudul Rusiei şi în zona Caucazului de Nord, a anunţat armata rusă. Exerciţiile, programate să dureze o lună, vor avea loc în regiunile Astrahan, Rostov, Volgograd, Krasnodar, Stavropol, în Caucazul de Nord şi pe teritoriul bazelor militare ruse din Armenia, Crimeea, Abhazia şi Osetia de Sud. În etapa finală, forţele ruse vor efectua lansări de rachete cu sisteme Iskander-M, Bal şi Bastion, precum şi lansări de rachete multiple şi trageri cu tunuri.

O rezoluţie a ONU, adoptată la 17 decembrie 2018, în legătură cu militarizarea Crimeei, a Mării Negre şi a Mării Azov cere Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele din peninsula anexată în 2014.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, și-a consolidat armata în Crimeea

×