x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Zeci de manifestanţi ai opoziţiei, arestaţi pentru proteste sub sloganul "Noul An fără Putin"

Rusia: Zeci de manifestanţi ai opoziţiei, arestaţi pentru proteste sub sloganul "Noul An fără Putin"

31 Dec 2011   •   17:12

Zeci de persoane, intre care si scriitorul Eduard Limonov, care incercau sambata sa participe la manifestatii neautorizate la Moscova si Sankt Petersburg, pentru a cere plecarea premierului Vladimir Putin, au fost arestate de politie.

La Moscova, manifestatia organizata de Eduard Limonov, un opozant si scriitor controversat, care a declarat pentru postul de radio Ecoul Moscovei ca a fost arestat, se desfasura in piata Triumfalnaia din centrul capitalei ruse, sub sloganul "un An Nou fara Putin".
Zeci de politisti au impiedicat insa desfasurarea mitingului arestand circa 20 de manifestanti inca de la iesirea lor dintr-o statie de metrou situata in apropierea pietei.Unul dintre ei a strigat "Libertate" in timp ce era arestat de politie. Altii au scandat "Rusia fara Putin". O banderola pe care scria "moarte ocupantilor Kremlinului" a fost de asemenea afisata.festatii neautorizate la Moscova si Sankt Petersburg, pentru a cere plecarea premierului Vladimir Putin, au fost arestate de politie (Mediafax).

×