x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii nu au reuşit să obţină informaţii de pe cutia neagră a avionului său doborât de Turcia

Ruşii nu au reuşit să obţină informaţii de pe cutia neagră a avionului său doborât de Turcia

21 Dec 2015   •   18:37
Ruşii nu au reuşit să obţină informaţii de pe cutia neagră a avionului său doborât de Turcia

Anchetatorii ruşi nu au reuşit să obţină informaţii de pe cutia neagră a avionului rus doborât recent de Turcia în apropiere de graniţa cu Siria, a declarat luni un general din cadrul forţelor aeriene ruse, relatează DPA.

'Citirea datelor (de zbor) de pe cardurile de memorie nu a fost posibilă din cauza daunelor interne", a declarat generalul Serghei Bainetov, directorul adjunct pentru siguranţa zborurilor din cadrul Forţele Aeriene Ruse.

El a precizat că va fi nevoie de 'destul de mult timp' pentru a se înregistra progrese, informează Ria Novosti.

Rusia a declarat săptămâna trecută că va publica luni informaţiile recuperate de pe cutia neagră a bombardierului său doborât de aviaţia turcă în noiembrie.

Mass-media de stat rusă a scris la momentul respectiv că analiza ar putea fi complicată de gradul de deteriorare a dispozitivului, care se afla în partea din spate a avionului, aproape de locul unde a fost atins de proiectilele lansate de avionul de luptă turcesc.

Rusia susţine în continuare că avionul său de luptă nu a intrat niciodată în spaţiul aerian turc şi se aştepta ca analiza informaţiilor din înregistrările de zbor ale bombardierului să arate că lucru este adevărat. Cu toate acestea, Turcia, stat membru NATO, susţine că avionul rus a pătruns în spaţiul aerian turc, zburând deasupra teritoriului său timp de câteva secunde.

După acest incident ce a tensionat relaţiile dintre cele două ţări Moscova a recurs la represalii, printre măsurile luate numărându-se reintroducerea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci şi sancţiuni economice, precum interzicerea importurilor unor produse provenite din Turcia, neprelungirea contractelor cu lucrătorii turci din Rusia sau anularea zborurilor charter turistice către Turcia.

×