x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusii sunt speriati: SUA pregatesc o "surpriza neplacuta"!

Rusii sunt speriati: SUA pregatesc o "surpriza neplacuta"!

17 Feb 2018   •   16:02
Rusii sunt speriati: SUA pregatesc o "surpriza neplacuta"!

Afirmatiile americanilor, potrivit carora Rusiei ar incalca obligatiuninile ce-i revin in privinta reducerii arsenalului sau nuclear sunt nefondate, sustine cu vehementa Viktor Bondarev, membru al Consiliului federatiei. In opinia lui, aceste acuzatii sunt, de fapt, un paravan care ascund actiunile ulterioare ale SUA.

 

Politicianul rus considera ca acuzatiile lansate de Washington demonstreaza intentia Statelor Unite de a viola normele internationale si de a declansa, eventual, o noua spirala in razboi hibrid, a adaugat Bondarv, presedintele comisiei de aparare si securitate din Consiliul federatiei al Rusiei.

Afirmatia vine dupa ce John Hyten, comandantul United States Strategic Command, a apreciat ca intentia declarata a Moscovei de reducere a rolului arsenalului sau nuclear vine in contradictie cu masurile concrete adoptate de Kremlin. "Rusia isi respecta obligatiunile care decurg din tratatul de reducere a armalor nucleare. Numarul focoaselor noastre atomice corespunde exigentelor impuse de START", a subliniat politicianul rus.

×
Subiecte în articol: Rusia sua arme nucleare