x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruxandra Dragomir: ''Simona Halep poate ajunge numărul 1 mondial''

Ruxandra Dragomir: ''Simona Halep poate ajunge numărul 1 mondial''

12 Mar 2014   •   15:50
Ruxandra Dragomir: ''Simona Halep poate ajunge numărul 1 mondial''

Ruxandra Dragomir, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, susţine că jucătoarea română Simona Halep poate să ajungă numărul 1 mondial în tenisul profesionist feminin. ''Este foarte important să reuşeşti o menţinere în clasamentul mondial. Să te menţii la un nivel atât de ridicat, cum a reuşit Simona Halep, este cu adevărat o performanţă. M-aş bucura să reuşească să se menţină şi ştim sigur că are potenţialul necesar pentru a ajunge numărul 1în lume'', a spus Ruxandra Dragomir, potrivit Agerpres.

''Ştiu că este o declaraţie îndrăzneaţă. O singură dată am mai făcut o asemenea afirmaţie, în ceea ce priveşte o altă jucătoare din România. Aceasta este Sorana Cîrstea. M-am aşteptat la Sorana Cîrstea să ajungă numărul 1 în lume, sau dacă nu, măcar în primele zece. Încă am speranţa că Sorana Cîrstea va putea veni în curând aproape de Simona. Dar, acum, toate privirile sunt îndreptate către Simona Halep, deoarece ea ne-a demonstrat cu adevărat că este o campioană şi are acest potenţial uriaş de a ajunge numărul 1 în lume'', a adăugat Ruxandra Dragomir.

Întrebată dacă Simona Halep are nevoie de un titlu de Grand Slam, fosta conducătoare a FR de Tenis a precizat: ''Are nevoie de un titlu de Grand Slam, cu siguranţă, pentru palmaresul ei. Dar, chiar şi fără un titlu de Grand Slam, eu cred că ne-a făcut pe toţi bucuroşi pentru că a ajuns în momentul de faţă cea mai bine clasată jucătoare din România, în istoria tenisului. Nu am mai avut o jucătoare clasată atât de sus. Aceasta este Simona. Dacă va fi să câştige un titlu de Grand Slam, cu siguranţă va ajunge numărul 1 în lume. Dacă nu, chiar şi aceste rezultate foarte bune, adică finală, semifinală sau sferturi de finală, o pot duce acolo''.

Ruxandra Dragomir consideră, totodată, că ''ascensiunea Simonei Halep era de aşteptat'. 'Pot să spun însă că sunt surprinsă într-un mod foarte plăcut de acest salt, pentru faptul că Simona Halep a reuşit să facă pasul important, de la primele zece jucătoare, la primele cinci sportive din lume, într-o perioadă foarte scurtă. Mă aşteptam să figureze în clasamentul primelor cinci jucătoare din lume, dar undeva pe la mijlocul anului 2014. Pentru mine, să o văd pe Simona Halep între primele cinci, încă din luna martie, este o surpriză extraordinar de plăcută. O felicit din suflet şi cu siguranţă ea este modelul nostru de campion al generaţiei actuale'', a mai spus Ruxandra Dragomir.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis a făcut aceste declaraţii miercuri, cu ocazia lansării cărţii 'Visul de a deveni campion'', scrisă de promotorul de fitness Mihai Dragomir.

×
Subiecte în articol: ruxandra dragomir simona halep